Afterwork har blivit ett mycket populärt sätt att avsluta arbetsveckan på tillsammans med kollegor och vänner. Majoriteten av pubar, barer samt en del restauranger har tagit detta på allvar och har fina erbjudanden på dryck och mat till kunder som precis avslutat arbetsdagen. Tanken är att du ska kunna gå till en mysig bar där du trivs och känner dig välkommen för en svalkande öl eller ett glas vin tillsammans med arbetskamraterna.

Ger bättre arbetsmiljö

Afterwork ger kollegor tillfälle att umgås utanför arbetsplatsen där de kan prata om något annat än jobb. Fördelen med att på ett trivsamt och avslappnat sätt lära känna varandra är att det kommer att ge en bättre arbetsmiljö på jobbet. Det blir till exempel enklare att be om hjälp eller assistans från en kollega när man känner varandra. Afterwork behöver inte innebära att man måste dricka alkoholhaltiga drycker utan det är upp till var och en vad de vill dricka. Normalt begränsas afterwork till någon eller några timmar efter jobbet och specialpriserna på barer eller pubar brukar gälla till runt sju eller åtta på kvällen.

Muntorrhet

Det är inte ovanligt att många lider av muntorrhet efter en hel dag på jobbet. En vanlig orsak till muntorrhet är stress, vilket kan inverka negativt på din livskvalitet och bidra till att det kan kännas motigt att gå ut med arbetskamraterna efter jobbet. Men det finns en effektiv produkt mot muntorrhet som kommer att göra livet enklare. GUM HYDRAL är en återfuktande spray som är enkel att använda när du är på språng eller på jobbet. GUM HYDRAL spray kommer att ge en omedelbar samt långvarig lindring vid muntorrhet. Sprayen kan användas varje gång som du känner av muntorrhet, även om det sker flera gånger per dag. Dessutom finns många fler bra produkter i GUM HYDRAL-serien som utvecklats speciellt för att återfukta munnen samt stimulera salivproduktionen, såsom GUM HYDRAL tandkräm, GUM HYDRAL tandskölj och GUM HYDRAL återfuktande gel.

Afterwork mitt i veckan?

Det finns inget som säger att en afterwork måste vara på en fredag. Vanligtvis sker afterwork sporadiskt och det är fritt för alla att följa med om de vill och har tid. Normalt brukar dock en afterwork ske mot slutet av veckan eftersom helgen närmar sig och det känns mer ”tillåtet” att slappna av och ta en öl efter jobbet. Även svenskarnas attityd till att dricka alkoholhaltiga drycker såsom vin och öl på vardagar har förändrats och blivit mer positiv under senare år. Givetvis handlar det inte om något storsupande men att gå ut efter jobbet och ta en öl eller ett glas vin tillsammans med jobbarkompisarna har idag blivit allmänt accepterat.

Allt fler arbetsgivare är positiva

Allt fler av dagens arbetsgivare uppmuntrar personalen att gå på afterwork. Anledningen är att de vill att deras medarbetare ska forma goda relationer och kunna känna samhörighet med varandra. Resultatet blir ofta att det är enklare att lösa problem, att personalen trivs bättre och till och med känner sig motiverade att arbeta mer. Nackdelen är att det kan bli gruppbildning på jobbet med ett afterworkteam och sedan ”resten”. Som väl är sker detta ganska sällan utan det har genomgående varit positiva resultat.