Barer kan se ut på väldigt många olika sätt. Det som påverkar mest är från vilket land baren är, eller vilket land de hämtat sin inspiration ifrån.

Engelska pubbar är vanliga

De engelska barer och pubbarna är några av de vanligaste i hela världen. I Sverige har de även anammats. En typisk engelsk bar har generellt en stor ”bar” med mängder av drycker tydligt synliga direkt bakom bartendern. Det som skiljer sig är vanligtvis inredningen.

Baren i sig ser traditionellt engelska ut, från flera århundraden bakom. Det enklaste sättet att beskriva det på är genom möbler genomsyrade av grovt ylletyg. Samma sak gäller även för de irländska barer. Just barer från Irland är också väldigt populära, och har sina likheter med de engelska. De stora likheterna är fokus på öl eller whiskey. Något är generellt för många barnen, men framför allt de från Storbritannien och kringliggande områden.

I Sverige kan barerna se ut på olika sätt. Många gånger kan de ha unika utseenden och vara självständiga. Men många svenskar har en förkärlek till Storbritannien och deras barer, vilket syns på många av de barerna som finns i Sverige.