Har du alltid drömt om att starta en egen restaurang? Då är du inte ensam! Av alla företagsdrömmar som finns är det troligtvis restaurangdrömmen som är den absolut största. Det finns flera sätt som du kan gå tillväga för att komma igång och flera sätt som du kan finansiera din restaurang.

För att du ska kunna starta en restaurang krävs det naturligtvis att du har pengar. Pengar är A och O för att få en verksamhet att komma igång och därefter för att få den att växa. Har du tur kan du använda dig av dina sparade pengar, men i de flesta fall behöver du leta finansiering på annat sätt. Här nedan listar vi olika alternativ som du kan använda dig av när du vill starta restaurang och har ett bankkonto som ekar tomt.

3 tips för restaurangfinansieringen

Sälja guld – Kan du tänka dig att börja med en lite mindre restaurang? Då kanske du kan spara ihop dina pengar på annat sätt. Att sälja guld är ett bra val för dig som vill få in pengar snabbt och som vill kunna använda dem till precis vad som helst. Idag behöver du inte heller gå till en fysisk pantbank. Du kan med fördel sälja ditt guld med hjälp av postgången och få pengarna direkt på ditt konto.

Ta ett lån – Att ta ett lån är det snabbaste och enklaste sättet för dig att få ihop pengar till din verksamhet. Ett lån kan dock påverka din egen ekonomi negativt och du kan ha svårt att betala tillbaka.

Börja hemifrån – En restaurang kan du faktiskt starta från ditt eget hem och utan en enda krona. Du kan t.ex. öppna ett Instagramkonto och erbjuda dina maträtter som Take away. Du kan även baka tårtor eller erbjuda catering på beställning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *