Att äta ute på restaurang är en mycket trevlig och rolig upplevelse, förutsatt att man hittar en restaurang som man verkligen tycker om. Att besöka en restaurang kan dock kosta en hel del pengar och i de flesta fall vill man inte välja det allra billigaste alternativet. Ska du bara ta dig ett snabbmål till lunch kanske korvkiosken fungerar utmärkt, men ska du fira något stort, gå på dejt eller äta ute med vänner vill du troligtvis ha något lite finare än så.

Idag avstår många från restaurangbesök just på grund av de höga kostnaderna, men det finns faktiskt sätt som gör att du kan spara pengar på ditt besök och samtidigt äta god mat i en lyxig miljö. Vi har plockat fram de bästa knepen för hur du kan gå på restaurang oftare eller välja lite dyrare restauranger, utan att behöva tömma plånboken helt och hållet.

Bästa tipsen för att spara pengar på restaurangmat

1. Aktiva rabatter och kampanjer

Idag är det inte ovanligt att många restauranger erbjuder sänkta priser i form av rabatter och kampanjer. Med hjälp av en rabattkod kan du se till att sänka dina kostnader och samtidigt få samma högkvalitativa upplevelse som den som betalat fullt pris. Här kan du hitta rabatter på allt från 10 till 50 % och det finns mängder med erbjudanden att ta del av. Det bästa är dock att titta på nätet och på så vis hitta bra alternativ.

2. Använd dig av appar

Visste du att det finns appar du kan använda dig av och som listar alla restauranger i din närhet som har erbjudanden för stunden? För att kunna använda dig av en app och ladda ner den behöver du ha en smartenhet, t.ex. en smartphone eller en surfplatta.

3. Ta med mat hem

Det är inte ovanligt att all mat inte äts upp, speciellt om du är ute och äter tillsammans med familj och barn. Be om en doggy bag så kan du med fördel ta med dig resterna hem. Själva besöket kommer förvisso att kosta lika mycket, men du får god och vällagad mat till kvällen eller dagen efter. Räcker resterna inte till kan du med fördel beställa en matkasse från Matkassetopplistan.se online och skapa ett eget litet buffébord med mat i världsklass.

4. Ha koll på nyöppnade restauranger

Nyöppnade restauranger brukar vara väldigt måna om att få nya kunder och därför är det inte ovanligt med speciella nykundserbjudanden eller välkomstrabatter. Kolla vilka nya restauranger som finns i din närhet och se om det finns erbjudanden att ta del av. Det kan t.ex. handla om ”Ät 2 för 1” eller en procentrabatt på första vistelsen.