Att nämnda världens mest populära restauranger är en svår uppgift. Framför allt eftersom jämförelsen mellan länderna inte alltid är enkel. Men det finns trots det ett antal namn att ta upp.

Fantastiskt populära restauranger

Först ut är Eleven Madison Park. På en av världens mest kända stadsdelar, Manhattan i New York, ligger den här populära restaurangen. Förutom att menyn är exklusiv med mängder av häftiga maträtter är det också så nära som omöjligt att boka ett bord här, utan att ha en enorm framhållning.

I Europa finns det också ett antal populära restauranger, inte minst i de södra delarna av kontinenten. I Italien finns till exempel Osteria Francescana som uppenbarligen serverar mat av absolut högsta världsklass. Men förutom det är restaurangmiljön väldigt unik, och liknas vid ett konstmuseum, med fantastiska tavlor.

Spanien har två topprestauranger på listan, där såväl Asador Extebarri och El Celler de Can Roca ligger. Båda bjuder på toppkvalitet när det kommer till såväl mat som läge.

Gillar man thailändsk mat är istället Gaggan ett ställe att besöka. Mitt i den thailändska huvudstaden Bangkok ligger den här restaurangen. Trots Thailands underbara platser är faktiskt restaurang Gaggan en av de mest besökta turistmålen i landet.

Sydamerika är en kontinent som oftast glöms bort i de här sammanhangen. Varför, skulle man kunna undra? Sydamerikansk mat håller nämligen en oerhört hög klass rent generellt, något som restauranger Central i Lima, Peru visar. Deras blandning mellan klassiska och moderna rätter har tagit upp det här stället i toppen av restauranglistorna.