När du ska ut och äta tillsammans med din familj vill du troligtvis att restaurangen ska vara familjevänlig och servera mat som de allra flesta tycker om. Har du små barn med dig är det av ännu större vikt, eftersom barn har svårt att sitta still och är aningen kräsna.

I Sverige finns det gott om bra och familjevänliga restauranger som du kan välja mellan, men när fantasin tryter kan det vara skönt att direkt veta vilka ställen du ska satsa på. Här nedan har vi listat några restaurangkedjor som finns tillgängliga på de allra flesta platser i Sverige. På så sätt spelar det ingen roll var i landet du bor.

3 bra restauranger för barnfamiljer

Pizza hut – Vill du vara säker på att alla blir nöjda är det pizzerian Pizza Hut du ska satsa på. Här finns pizzor i alla möjliga smaker och storlekar som passar vuxna såväl som barn. Det är inte ovanligt med pizzabuffé under helger.

O’Learys – Den här sportbaren är kanske som mest känd för sina stora TV-apparater och sportevenemang, men den är också utmärkt för barnfamiljer. Vissa restauranger har nämligen aktiviteter såsom inomhusgolf eller bowling.

Pinchos – Pinchos är en restaurang som tog svenskarna med storm när kedjan öppnade. Här äter du i en cirkusliknande miljö, beställer allt i en rolig och färgglad app och kan välja mellan mängder av smårätter för en komplett måltid. Du välkomnas alltid med popcorn som start!

Restaurang och bar