Om oss

Vi som driver butiken är kockar och vi vet hur viktig utrustningen är för resultatet. Det gäller inte bara för proffs utan även glada amatörer har stor nytta av bra köksknivar. Vår erfarenhet är att japanska köksknivar slår allt annat. Vi har visserligen bra stål här i Sverige men i Japan är hantverket mer förfinat. Det beror bland annat på att det är viktigt med ett estetiskt snyggt snitt i den japanska matlagningen. Och på att bland annat sushi kräver högsta möjliga skärpa för att fisken inte ska förstöras. Något så enkelt som att skiva en tomat är också svårt utan en riktigt vass kniv och vi lovar att du kommer att märka en stor skillnad, nästan vad du än lagar.

Bara det bästa i vår butik

Vi har testat alla knivar vi säljer “i skarpt läge” och kan gå i god för kvalitén! Det finns många modeller på marknaden idag och vi väljer ut vad vi tycker är de bästa.

Gammalt hantverk i en ny era

Nu när matlagningsintresserade och professionella kockar över hela världen fått upp ögonen för japanska köksknivar tillverkas de i större volymer än någonsin. Dock enligt samma traditioner och samma metoder. Det är billigare och enklare än någonsin att köpa en japansk kockkniv som, ifall den sköts, kommer att hålla i generationer.